Бойко Борисов реагира неадекватно и непрофесионално, разигра политически цирк. Така говорителят на БСП Корнелия Нинова коментира по БНТ поведението на столичния кмет по повод на реакцията му при отправената покана за дебат от премиера Сергей Станишев по БНТ в предаването “Референдум”.
Според Корнелия Нинова неочакваната поява на Борисов пред сградата на Министерски съвет е проява на слабост и страх, защото не може сериозна тема като икономическата криза да се дискутира на улицата. Тя изрази съмнение, че кметът е подготвен да говори по толкова сериозни въпроси и си противоречал в изказванията. Сам казва, че не е подготвен и ще прати експерти по икономическите въпроси в предаването, а в същото време идва пред МС, коментира говорителят на БСП. Явно амбициите не отговарят на възможностите, добави тя. Нинова съобщи, че решението за участието на Станишев в “Референдум” е взето от БСП. Премиерът ще бъде във вторник в БНТ, потвърди говорителят на левицата.
Страх и безсилие демонстрира премиерът, а не Бойко Борисов, контрираха от ГЕРБ. Скандално е в 17 часа да се праща прессъобщение за дебат в предаването, без нито един от екипа му да знае за това. Скандално е Станишев да определя реда на предаването, коментира говорителят на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. По думите й гражданите не гледали само БНТ, покани за дебат са отправяли и Николай Бареков, Милен Цветков, Сашо Диков. Затова Борисов отишъл пред МС, за да разговаря с премиера пред поне 50 журналисти. Говорителят на ГЕРБ определи поведението на премиера като нагло, защото по думите й използвал държавния ефир за пиар и предизборна кампания.
Дебатът между Сергей Станишев и Бойко Борисов се води ежедневно в медиите и доказателство за това са рейтингите им, каза пред Нова тв Цецка Цачева, общински съветник на ГЕРБ в Плевен. Тя заяви, че Борисов никога не се е крил и припомни как по друг повод е нарекъл премиера страхливец.
Борисов пък много се обиждаше, като го наричаха смешник, репликира Антон Кутев, секретар но ИБ на БСП. Той отбеляза, че това не е дебатът, който хората очакват. "Може да се говори по този начин, но не е на ниво",  каза Кутев.
Ситуацията с боклука е пример, че Борисов не се справя, посочи представителят на социалистите. Според него столичният кмет е можел да свърши много неща, за които не е нужно законодателство. /БЛИЦ