Красимир Каракачанов: България се управлява от хора без грам достойнство

Още от времето на Де Гол Франция винаги се опитва да се държи като велика сила

Още от времето на Де Гол Франция винаги се опитва да се държи като велика сила. На Макрон му е ясно, че НАТО няма как да вземе решение да изпращане на войски в Украйна, но се опитва да вкара Франция на масата при големите.

Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов - бивш военен министър, в коментара си за идеята на френския президент за войски на НАТО в Украйна.

За него е “пълна глупост” предложението за сключване на “двустранни договори за гарантиране сигурността на Украйна” - нещо, което напомня “коалицията на желаещите в Ирак”.

“Това е нещо, което предлага Макрон и някои други държави, включително и Великобритания - двустранни договори между страните от ЕС и Украйна, тоест всяка една страна да сключи договор с Украйна за гарантиране на нейната национална сигурност… Понеже НАТО няма да участва като цяло, дай да видим кого ще излъжем да се набута още повече в тази война”, добави Каракачанов.

С какво България може да гарантира националната сигурност на Украйна, запита той и отбеляза:

“Тези наши сглобкаджии не го мислят това. Те искат да се подмажат, да се харесат, въпреки че всеки им се подиграва. Не видяхте ли на срещата между Денков и Зеленски - Зеленски се държа с нашия министър-председател като с придворен слуга.”

По думите му, “България се управлява от една сглобка, от хора без грам достойнство, без грам понятие какво е геополитика и интереси на България”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук