Докладни за корупция на данъчни около източване на ДДС за десетки милиони са затворени в сейф на Мария Мургина. Това твърди Яне Янев, който утре внася нов сигнал в прокуратурата срещу подалата оставка шефка на Националната агенция за приходи, съобщава "24 часа".
"Ред, законост и справедливост" разполага с достоверна информация, че със заповед от 5 февруари 2009 г. Мургина е закрила най-важните отдели за контрол в НАП-"Анализи, методология и противодействие на корупцията" и "Вътрешни одити", заяви Яне Янев. Според него така Мургина и Биляна Грозданова, която е шефка на Инспектората на НАП, са премахнали всички неудобни служители в тези два отдела.
Днес от НАП отказаха всякакъв коментар, а Мария Мургина не вдигаше телефона си.
В интервю пред вестника Георги Търновалийски, по данни на Яне Янев един от служителите, които се разследват и ще бъде отстранен, заявява, че не се притеснява, а и няма от какво да се притеснява. Според Търновалийски целта на Янев е да дестабилизира приходната администрация. Той отрича да е работил за Георги Гергов и не смята, че в Пловдив ще има арести на данъчни. /БЛИЦ