Културният министър каза какво се случва с колекцията на Васил Божков

Боил Банов разкри какви са отношенията му с Вежди Рашидов и с премиера Бойко Борисов

Министърът на културата Боил Банов даде извънреден брифинг в Министерски съвет по повод новите мерки в областта на изкуството и огласи какви големи пари е приготвил за различните сектори.

На въпрос дали е вярно това, което твърди бизнесменът Васил Божков, а именно, че личната му колекция е разсипана, Банов отвърна:

"Това не е така. Още от самото начало пълзяха слухове, че се изнасят кашони и чували. Имаше преправен клип, който не касае съответното място. Всичко е изнесено изрядно и се съхранява добре. Полагат се грижи, каквито не са полагани досега", подчерта министърът.

Той бе запитан и какви са отношенията му с Вежди Рашидов и дали все още се ползва с доверието на премиера Бойко Борисов:

"За доверието на Борисов и дали го имам, трябва да питате него. За мен е важно, че това, което и днес ви казах като мерки в културата, е важно за целия сектор и дава надежда, че изкуството ще се измъкне от тази клоака", заяви той и добави: 

"Няма какво да коментирам господин Вежди Рашидов. Не съм му гледал интервюто. Той е изключителен художник. Това мога да кажа за него. Като всеки творец, който на всичкото отгоре е много талантлив, е човек на крайностите. Така обича и така мрази. Аз с него работя добре", заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!