Кузман Илиев, икономически и политически анализатор, журналист и продуцент коментира закона Магнитски, който иска да въведе вицепремиерът Асен Василев, в предаването Пресечна точка по Нова ТВ.

"Правото има дух, защитаваш достойнството, защитаваш частната собственост. Проблем е когато правото е смазано и ДБ имат добри юристи и те са съгласни, че не е добре разписан този закон. Невероятен произвол е този закон", каза Кузман Илиев, "защото един седи отгоре и обслужва временни партийни интересинтереси."

"Пътят към ада е осеян с добри намерения, финално заяви той. Правят се едни списъци без съд и присъда се правят  едни списъци и няма какво да ядът и пишат писма до конгреса на САЩ да им размрази сметките."

"Създадохме едни списъци, които още не е доказано и България може да е съдена. Няма как да приемаме чужда юрисдикция в страната да решава. Може да си много антипутин и пак да попаднеш там", заяви той.

"Там работниците отиват и работят, вместо рози правим оръжие" допълни той.

„Арсенал Казанлък в момента работи и набира персонал, то явно има крайна точка, то е ясно - Украйна. Преди време цените бяха високи и за това имаше розобер, сега не е рентабилно. Има пазарни реалности с добри застраховки и добри добре да се стъпи на пазара", заяви той.

"В момента браншът на розореба страда, тъй като преди няколко години имаше бум в тази сфера, а сега цените падат. Според мен държавата трябва да помогне на сектора, но не чрез наливане на пари директно, а по-скоро в данъчни облекчения по отношение на работниците", заяви анализатора.

"Чудя се защо сега се коментират проблемите на хората, които произвеждат розов цвят, плодове и зеленчеци, при положение, че сега се берат плодовете е цветовете. Предполагам, че изкупната цена при производителите можело е да се коментира доста по-рано от в момента", коментира Надя Брайт.