Лена Бориславова с нова порция алабализми в мрежата, след като дваж предателят Радостин Василев отново се обърна срещу своите и публикува записи от разговори на ПП, където става ясно, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство.

Прочулата се с парапетните си приключения фаворитка на Кирил Петков опита да измести фокуса от нечувания скандал, и написа във Фейсбук, че в състава на бъдещото проукраинско правителството Габриел-Денков нямало да има агенти на Държавна сигурност.(?!?)

Към своя коментар Бориславова е пуснала и снимка от днешната пресконференция на която са Радостин Василев и Николай Радулов. 

Ето какво написа тя:

"Националната сигурност е българска отговорност и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе какъв избор ще направим при бъдещите реформи. Открито заявяваме, че за всеки кандидат, който ще предложим за бъдещи назначения в службите, ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България и Европа, както и че не е бил агент на вражеска държава или на държавна сигурност.

Не сме съгласували с никое посолство предложения за нито една от службите до този момент, но при крайните назначения и като част от законовите процедури се информират партньорските служби в рамките на задълженията ни като членове на европейския съюз и НАТО (и за да могат да имат достъп до информация).

Няма да допуснем никой да повлияе на нашето силно желание за реформа на службите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководството на българските служби от дългогодишни зависимости", пише Бориславова.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук