Лена Бориславова: Привикаха руската посланичка в МВнР заради шпионския скандал, а тя... ВИДЕО

Взехме решение България да прекрати членството си в международната инвестиционна банка и международната банка за икономическо сътрудничество, каза още началникът на кабинета "Петков"

"В течение сме на разследването. Работим заедно със службите", това заяви началникът на кабинета "Петков" Лена Бориславова по повод шпионския скандал, за който по-рано днес първо главният прокурор Иван Гешев заговори.

"Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова е била поканена да се яви в МВнР. Май е отказала и ще прати свой заместник", поясни Бориславова.

"Не знам от колко време този дипломат е бил на територията на България. Компетентните служби извършват всички необходими действия.

Истината е, че от началото на военните действия българските служби са в завишено ниво на степен на готовност и правят всякакви проверки", категорична бе Бориславова.

Тя поясни, че ще изпратим 30 палатки, спални чували, 450 броя походни легла, възглавници и различни лекарства в помощ на Украйна: "До края н деня престои оказване на подкрепа на украинските граждани под формата на освобождаване от ТОЛ такси на конвоите с хуманитарна помощ, които пътувате през територията на страната".

"Успоредно в целия контекст на колективния отговор на Европа и Европейския съюз (ЕС) взехме решение България да прекрати членството си в международната инвестиционна банка и международната банка за икономическо сътрудничество, което е съгласувано от всички държави-членки на ЕС", каза още Лена Бориславова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!