Нека да видим как ще действа прокуратурата, дали ще има разследвания и тази информация дали ще е полезна, за да заработят институциите.

По време на срещата г-н Гешев обясни, че слабите резултати в борбата в корупцията се дължат на работата в съдилищата, МВР и некачественото законодателство, но не и на прокуратурата. Това заяви говорителят на правителството Лена Бориславова на излизане от Прокуратурата. 

"Интересно е как прокуратурата се самосезира сега, за да привика мен и премиера да даваме показания, без да се допита до тези институции. Съгласно член 208 от НПК това са доказателства й дават възможност за разследване.

От прокуратурата с горещи разкрития за разпита на премиера Петков

Това, което сме предоставили, в качеството си на граждани, надявам се да е полезно за прокуратурата", отговори тя на въпрос на БЛИЦ дали информацията, която предоставят тя и премиерът Кирил Петков в прокуратурата, могат да бъдат законно разследвани. 

"Ще се радвам, ако МВР съдейства на прокуратурата. Не сме подбирали медиите, а сме ги дали спрямо това, което "Гугъл" показва. Даже, много от тях аз лично не чета и следя", завърши Бориславова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ