Близката до енергийния бос Христо Ковачки партия ЛИДЕР, ВМРО и Земеделският народен съюз на Стефан Личев подписаха коалицонно спразумение за общо явяване на парламентарните и евроизборите догодина. Новата коалиция "Движение НАПРЕД" беше учредена от лидерите на трите партии - Кънчо Филипов, Красимир Каракачанов и Стефан Личев.

Викове „Победа” и „България” изпълниха зала 1 на НДК.
Красимир Каракачанов представи приоритетите на новата коалиция, която се ангажира да представи политически продукт, различаващ се от популизма. Основни идеи на новата формация са просперитета и патриотизма. Целите са държавна политика, подчинена на интересите на българите, за укрепване на производството и икономиката, запазване на валутния борд до влизане в еврозоната, въвеждане на избор на областни управители и административна децентрализация, реални субсидии за земеделските производители, решителни мерки за преодоляване на демографската катастрофа, качествено образование, ефективно и достъпно здравеопазване, държавата – гарант за сигурността на гражданите и безпощадна война срещу престъпността, създаване на национална гвардия за помощ на населението при бедствия и аварии, решителни мерки в правосъдната система.
И от трите партии заявиха, че влизат в коалицията с ясна цел – "Движение Напред" да бъде фактор на стабилност в центристкото пространство.  Според Стефан Личев новата коалиция трябва да бъде поне трета в следващите парламентарни избори. /БЛИЦ