"Кое ме притеснява - записите, които изтекоха от "Промяната". И вчера, това, което чухме от медиите - гаранции.

Те вече разбраха, че както се работи в Европа, така трябва да се работи и в България. Трябва да има коалиционно споразумение", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод ултиматумите, които от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) поставиха на ГЕРБ в петъчния ден.

"Ние имаме една декларация - "Мария-Денков" и я спазваме. Те си назначиха министрите, зам.-министрите, не ни питаха.

Химикалът е в Денков, надолу поголовно подменят всичко, и ни поставят още 7 условия", коментира той и допълни: "Вместо да седнем и да направим коалиционно споразумение, другото е Сърдитко Петко. Ами и аз съм сърдит. Аз не съм клошар", посочи той.

Борисов възмутено разказа за разговор с министъра на спорта Димитър Илиев от ПП, който признал, че обещал на дипломната си ръководителка да я назначи за заместник. 

"Какъв си ти там, някакъв автомобилен състезател? Щото той бил защитил дипломна работа и неговата ръководителка, трябвало тя да стане зам.-министърка. Той каза: "Аз ще си подам оставката". И аз му казах "Ама аз те окуражавам". Цялата му наглост бе, че той е обещал на неговата ръководителка.

С една дума, те узурпираха цялата власт и сега готвят местните избори през това", посочи Борисов.

"Вчера казват ще си свалят собственото правителство. Свалете го, пак идва Радев, пак няма правителство", предупреди Борисов.

"На България й писна от войни, иска нещо да се работи, да се случва. С написаното ни казват: "Всичко, което казваме, вие ще го изпълнявате".

Не знам защо от "Възраждане" изпитват тези хора. Те не са страшни. Ще станат страшни, ако започнат с административни методи да ги спират.

Колегите от "Възраждане", че са за еврото от 43-та година. Ние сме за еврото 2023 г. Ами тогава да приемем компромис 2024 г. Пряко сили 1 януари 2025 г. Ето, още отстъпки.

Парламентът може и да забрани референдума, но може и да промени датата му", коментира Бойко Борисов. 

"За вчера се извинявам, че цитирах един СМС, но грешката бе, че той бе към Деси, а не към мен, но аз побеснях", каза Борисов. Припомняме, че както БЛИЦ писа лидерът на ГЕРБ вчера обясни, че Лена Бориславова е писала СМС към член на ГЕРБ с думите "Ще счупим сглобката".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук