Лидерът на НФСБ зове за нов патриотичен съюз

Трябва да се създаде трайно патриотично обединение, патриотичен съюз, който да даде възможност истинските родолюбци да са част от българския парламент, категоричен е Борис Ячев

"Нашите усилия са насочени към създаването на трайно патриотично обединение, патриотичен съюз, който да даде възможност истинските родолюбци да са част от българския парламент". Това заяви лидерът на НФСБ Борис Ячев.

"В основата на съюза трябва да е не послушанието пред Брюксел, респекта пред Москва или "огъването" пред Вашингтон, а защитата на българския национален интерес! Но този съюз трябва да е дългосрочен, да даде възможност и перспектива на нашите представители да постигнат добри резултати и на местните избори догодина, заедно да участваме и в управлението на общините", допълни Ячев пред телевизия СКАТ.

Лидерът на НФСБ уточни, че с партиите от партриотичното пространство не са прекратили диалога, с ВМРО ги свързала и общата история в два парламента. При всички положения обаче щели да търсят нови партньори.

ВМРО зове за коалиция тези партии

"Ще се търсят и нови партньори -отношението към т.нар "френско предложение" за Република Северна Македония, справянето с икономическата и енергийната криза са възможни теми за идейно сближаване!", коментира Борис Ячев.