"Свидетели сме как уличната престъпност се завръща. Всеки ден ставаме очевидци на насилие, на смъртни случаи в полицейските участъци, на обири и грабежи!" Това признала в навечерието на гибелта на Апостола в Ловеч Лидия Шулева, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Според депутатката от БНД  България влиза от криза в криза, първо газова, след това икономическа и енергийна. В момента за първи път отечеството имало отрицателен ръст на промишленото производство при положение, че всяка година имало от 6 до 7 процента ръст в икономиката. По последни данни БНБ понижила прогнозата на ръста на икономиката на 1,2%. Ако не се преразгледа бюджета и ограничат разходите, има опасност да се повторят събитията от зимата на 1997-а., смята Шулева.
По думите на Шулева идеята на кабинета да бори с 13 нови индустриални зони била недомислица. Според нея  вместо да се харчат средства за застрояването им, трябвало да се подкрепи финансово сега действащите предприемачи, повечето от които били пред фалит. Гергана Димитрова, БЛИЦ.