„От днес започва нов етап в професионалното ми развитие, в който ми предстои да поема нови предизвикателства и отговорности в полза на българските и европейските граждани, институции и бизнес“, това написа преди минути депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.

БЛИЦ уточнява, че днес Народното събрание трябва да гласува оставката й като народен представител. Освен нея депутатите ще умуват дали да освободят и Волен Сидеров.

Медията ни уточнява, че Лиляна Павлова подаде заявлението си за прекратяване на пълномощията й като депутат още на 16 октомври

Още през лятото правителството я номинира за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). 

Процедурата бе дълга и изискваше одобрение от останалите членки. Това вече е факт и тя трябва да заеме поста от началото на ноември. 

„Като вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка от 1 ноември ще работя, за устойчиво развитие, създаване на растеж и работни места, насърчаване на равенствата и подобряване живота на хората в България и цяла Европа, което и до сега беше основният ми приоритет в над десетгодишното ми активно участие в политическия живот на България.

Горещи новини за Лиляна Павлова и Волен Сидеров

Една от основните ми сфери на дейност ще бъде Кохезионната политика, като сред приоритетите ми ще е осигуряване на достъп до европейската солидарност чрез инструментите на ЕИБ за всички райони на съюза“, написа Павлова.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов за гласуваното доверие при номинацията ми за този пост“, допълни тя.

Лиляна Павлова зае важна длъжност, още рокади в парламента

„Уважаеми българи, скъпи колеги народни представители и членове на Министерски съвет, бих искала да Ви благодаря искрено, за подкрепата и мотивацията, които получавах от Вас през всички тези години! 

Благодаря за уважението, което взаимно показахме и отстоявахме. 

Убедена съм, че общите ни усилия, където и да се намираме, ще са в полза на просперитета на България и Европа, в полза на равенството, свободата и демокрацията“, заяви още Павлова малко преди депутатите да гласуват оставката й като депутат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!