Линда готви тежък удар за Петков, изоставя го в най-тежкия момент

Сладкарката искала малко да си отдъхне от напрежението, настанило се в семейството им около изборите, на които ПП се провалиха и загубиха близо 300 000 избиратели

Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков скоро ще понесе тежък удар от най-близкия си човек. Съпругата му се кани да го изостави в разгара на политическата жега. Линда Маккензи смята да се върне в родната си Канада.

Запознати твърдят, че сладкарката иска малко почивка от напрежението, което семейството ѝ изпитва около изборите, на които ПП се провалиха и загубиха близо 300 000 избиратели.

В един от захаросаните предизборни клипове на Петков Линда като вярна съпруга щастливо му махаше от балкона на жилището им, докато той усмихнат се отправяше на среща с електората. Истината обаче била, че с невротичния Петков никак не било лесно да се съжителства и на Линда ѝ дошло в повече.

През цялото време преди 9 юни бившият премиер бил под силен стрес, предусещайки лошите изборни резултати за ПП-ДБ, а тъй като е силно емоционален и екстровертен тип, около него направо не се стояло. Сега нямало да е по-различно, защото политическите страсти продължават да се вихрят – текат опити за съставяне на правителство, а Петков обяви, че ще са твърда опозиция.

Така че Линда скоро ще стяга куфарите и ще зареже съпруга си за близо месец, тъй като планира да прекара юли в Канада. Тя имала нужда от малко спокойствие, смяна на обстановката и време само за себе си. Доскоро сладкарницата ѝ за безглутенови сладкиши на пъпа на София беше затворена за ремонт, а сега работи отново с пълна сила и тя я оставя в ръцете на служителите си, на които имала доверие.

Линда нямала търпение да се види с баща си и сестрите си Шерил и Даяна, при които не е ходила отдавна, и да се отдаде на семеен уют на родна земя. 

Бащата на Линда – Джордж Маккензи, и двете ѝ сестри живеят в семейно ранчо за над 1 милион лева в покрайнините на градчето Кортни, провинция Британска Колумбия. 

Едната от сестрите ѝ е нейна близначка. Двете с Шерил си приличали като две капки вода в по-ранна възраст, но днес сходствата във външния им вид са по-оскъдни. По-голямата им сестра Даяна е първородната и изглежда, няма чак толкова силна връзка с тях, поне ако се съди от комуникацията им в социалните мрежи.