"Всеки има право на протест, но този протест има лош PR, защото в момента не виждаме нито велико, нито народно, нито въстание. Тази група не могат да представляват никакъв социален бунт", това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 политологът Цветанка Андреева.

Красива полицайка влезе в палатките на протестиращите и... ВИДЕО




"Отпадна очакването, че това ще се трансформира в социален бунт, не се превърна и в гражданско движение.

Не стана и модерен радикален протест. Този протест се форматира само като политически, в което няма нищо лошо, просто нещата трябва да се наричат с истинските им имена", добави още тя.
 
"Протестът започна и да се фрагментира. В това разделение има и стратегия, обедини опозицията, парламентарната и извънпарламентарната", констатира политологът.
 
"Президентът Румен Радев легитимира коалицията против ГЕРБ, той трябва да привлече и вота, който БСП не може да улови. От самия избор на Румен Радев целта е да обере целият вот, който БСП като ретроградна партия, не може да вземе. БСП няма как да демонтира конструктите, които сама създаде в процеса на прехода", добави още тя.

Междувременно на днешния протест, който вече започна. бе забелязан бившият бос на ЦСКА, „Кремиковци“ и още доста потънали фирми Александър Томов-Лупи. Той отново цъфна на първа линия на площада до президентството.

Рамо до рамо до Лупи застанаха и други политици със спорна слава като провалената кандидат-кметица на София и бивша депутатка от БСП Мая Манолова. Именно Манолова, която наскоро опита да сътвори цирк барикадирайки се в сградата на парламента, бе хулена заради присъствието си на жълтите павета от самите протестиращи не веднъж.

За да се избегнат евентуални зулуми в по-късните часове полицията проверява присъединяващите се към протеста, като има и КПП-та на входовете към площада. Не се пускат хора с бутилки и кенчета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!