Лукарски изригна срещу Радан: Нещата, които Кънев говори, звучат отлично като литературно съчинения за 6 клас

Не съм учител, за да му давам оценка, подчерта той

Ако се притеснявах, че след моето управление ще изскочат някакви скелети, нямаше да съм министър. Няма лошо да има ревизия, стига да не е самоцел и да е свързана с отмъщение и реваншизъм. Да не забравяме, че всеки мандат свършва  и реваншизмът не е полезен за никого, коментира лидерът на СДС и министър на икономиката в кабинета „Борисов” Божидар Лукарски.

Той отбеляза, че доц. Теодор Седларски, който седна в креслото му, е много примерен човек, доста запознат с материята. „Запознах го с наследството, което получава”, добави Лукарски пред bTV.

Лукарски разби на пух и прах твърденията на Радан Кънев, че има партиен рекет върху малкия и среден бизнес.  „Нещата, които той говори, са хубави, звучат отлично като едно литературно съчинение за 6 клас. Бизнесът е този, който формира този растеж. След като има растеж, очевидно е, че натискът е станал по-малък”, подчерта той.

„Аз не съм учител по литература, за да давам оценки на литературни съчинения. Не зная някой да се бори за стара икономика. Човек трябва да е направил нещо през живота си, а не само да дава оценки и да пише есета”, каза още бившият министър.

„Политиката не е място за лични пристрастия. В политиката освен приятели можем да сме и колеги. В името на общата цел човек трябва да прави и компромиси. Когато си в коалиция, трябва да се научиш да отстъпваш, да правиш компромиси и да прощаваш. Аз за това се научи за трите години в Реформаторския блок”, посочи Лукарски. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!