Любен Дилов гледа на решетките в НС със симпатия, защото...

„Промяната“ очаква бурни прояви на народна „радост“, каза още той

Гледам на решетките на входа на парламента със „симпатия“. Може би са уместни, защото се очакват бурни прояви на народна „радост“ с оглед на мерките, които правителството взема срещу кризата. Това каза пред бТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син пред главният вход, който от тази седмица е с метални решетки. Те ще бъдат отстранени до няколко дни. 

В по-философски смисъл самият човек е клетка за маймуни, но в Народното събрание този тип съоръжения е противно на самия смисъл, добави той. 

Оказа се, че решетките са незаконни. Нарушен е Закона за културните паметници.

„Това е мястото където се еманират обществените конфликти. Тук трябва да се случват. Тук трябва да се карат, да спорят хората и да стигат до някакво общо решение, което да изпълнява смисъла на тези думи, които висят на входа. Да го оградиш е нелепица, защото ако някой иска да атакува парламента, то няма смисъл от него“, коментира бургаският депутат. 

„Сегашната власт дойде с улични протести и с ограждане на обществените сгради. По-малко от осем месеца тя е в същата ситуация. Това не е толкова свързано с нейната пригодност или непригодност, а с времето, в което живеем“, добави той.

На въпроса кой трябва да поеме отговорност за нарушаване на закона Дилов-син отговори, че има само един виновен и това е председателят на Народното събрание, но решетките са по предписание от преди две години на НСО. 

„Всяка година от службата излизат с нови мерки и това не е свързано с това какво ще правят „Възраждане“. Кой е взел решение да изпълни това предписание е друга тема, но тя не е важна. За мен е радостно, че няма политическа сила, която да одобрява този акт. Единственото смущение е това, че председателят на парламента не знаел кой е взел решение (б.а. за решетките)“, каза още той.