Любен Дилов-син хвърли бомба за това кой трябва и кой ще е кандидат-премиерът на ГЕРБ, който в понеделник ще отиде на „Дондуков 2“, за да вземе мандата за съставяне на правителство.

„Аз това не мога да кажа кой ще е. Аз съм представилите на „Гергьовден“ в тази коалиция“, първоначално започна Дилов в сутрешния блок на БНТ, но после в прав текст заяви:

„Мое лично мнение, е че мандатът трябва да го вземе Бойко Борисов. След две години организиран хаос, то това е премиерът на България. Трябва силна власт и силен лидер. Но какво ще решат ГЕРБ – не знам.

Ако зависи от „Гергьовден“ да сме издигнали досега Борисов за премиер, но това решават от ГЕРБ. Не забравяйте, че това е най-дълго управлявалият премиер на страната“.

„Гласът на гласуващите е ясен – „Не може да управлявате сами. Седнете. Разберете се!“. А ние толкова патологично не се съобразяваме с това, което искат хората“, допълни той.

Той бе категоричен, че отношенията с БСП в парламента са сложни.

„Логично е Борисов да иска да работи с „Демократична България“ (ДБ). За мен това е една розова политическа партия от самото й съставяне – склонни са да създават хаос не само в България, а и навсякъде по свет“, каза още Дилов-син.

По думите му ДБ са предсказуем политически партньор, а „Продължаваме промяната“ (ПП) башибозук: „Това е едно опълчение, което бе събрано срещу Борисов. Те винаги така се явяват на изборите, те няма с какво друго да се явят на изборите. Те не могат да управляват.

Така, че когато ПП стане политическа формация… та ние дори не знаем с кого приказваме там. Нищо от поведението на Кирил Петков не ми е дало основание да вървим на нито една негова дума“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук