Следващият парламент ще съдържа повече от една опция за съставяне на правителство. Може дори да се стигне до ситуация, при която в рамките на мандата на 41-о НС (т.е. без да се върви към предсрочни избори) да се образуват качествено нови мнозинства, а оттам и правителства с различни министър-председатели. Това заявява в интервю за утрешния брой на в. "24 часа" зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.
По повод заканата на столичния кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да изпрати ДПС в опозиция, Местан завява: "Борисов не е първият, вероятно няма да е и последният новопоявил се политически лидер, който ще търси легитимация чрез анти-ДПС говорене. ДПС е показало жизненост заради здравите си основи и в условия на дълга опозиция. Защото за разлика от други не се появи като партия на властта, а я заслужи с дълги години правилна политика. Дали ще продължава да бъде във властта не е функция на ничий мерак, бил той и генералски. Слава Богу, все още в европейска България този въпрос се решава от суверена".
Относно резултата, който ДПС си поставя като програма минимум за вота догодина, зам.-председателят на партията посочва: "Резултатът на ДПС ще ви изненада сериозно. Неприятно - ако не сте симпатизант на движението, и приятно - ако уважавате сериозната му политика". /БЛИЦ