Лъжи на конвейер срещу Пеевски

Фабриката изпуши от страх

Медийните слуги на българската Фабриката за фалшиви новини изпаднаха в панически страх от усилващата се възможност задкулисните им зависимости да бъдат разкрити.
 
Няколко събития от последните дни накараха Фабриката за фалшиви новини тотално да изпуши. Първо опорните им точки, клеветящи депутата и издател Делян Пеевски, не намериха място в доклада на комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE).
 
Документът, който бе приет с огромно мнозинство в ЕП за ужас на скандалния бизнесмен като Иво Прокопиев, препоръчва на ЕК да изработи правила, според които да се ограничи или най-малкото силно да се изсветли участието на медийни собственици в обществени поръчки, както и да се забрани на хора с присъди да се подвизават като издатели.
 
На този фон опитът на Фабриката за фалшиви новини да пробута пълната с лъжи класация на „Репортери без граници“ претърпя пълен крах. Не само управляващи, но и опозицията разкритикуваха методите на това изследване и го определиха като манипулативно. За сметка на това законопроектът за изсветляване на собствеността и финансирането в медиите, който издателят Делян Пеевски и колегите му от ДПС Велислава Кръстева, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха в НС, получи подкрепата на представители на мнозинството.
 
Продължението по темата и какво доказват всички тези събития може да разберете във в. Монитор.