Като председател на ЕК ще работя България да влезе в Шенген. Това каза кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ.
 
„Кaто председател на ЕК първото нещо, за което работа е да бъде България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията. Благодаря на Мария Габриел води европейската политика към развитие на технологиите и участие на младежите“, обясни той.
 
„Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, като никои от никоя част на този континент да не напуска държавата си, да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството“, отбеляза Вебер.
 
Според него Европа е толкова силна, защото е обединена от различности. „Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме европейските ценности за любов към ближния, затова ще се борим и за бъдеще“, добави той.