Само с една номинация за нов министър на околната среда и водите ще влязат утре при премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от т. нар. „Малка коалиция”. И това е името на Емил Димитров – Ревизоро, пише "Труд". 

След дебати от ВМРО са били категорични, че няма да лишат парламентарната си група от Искрен Веселинов, който в момента й е съпредседател и е председател на комисията по регионално развитие в парламента.

От друга страна евентуална кандидатура на Борис Ячев (НФСБ) ще размести баланса на ресорите с постовете в коалиционното споразумение. А резонната кандидатура на единия от зам.-министрите в МОСВ Николай Кънчев (ВМРО) не била най-удачна заради ареста на Нено Димов.

Партньорите от „Малката коалиция” – ръководствата на ВМРО и НФСБ, планират среща за тази вечер, тъй като Валери Симеонов беше извън София. Заедно с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обаче са се чували по телефона.

След като воеводите преценили, че Искрен Веселинов им е много важен за организационната и законодателна работа в Народното събрание, единственото име, около което се обединили било това на Ревизоро.

„Той е човек с ръководен опит от митниците, познава добре законите като юрист и може да влезе в решаването на проблемите в екоминистерството от раз”, коментираха от ВМРО пред „Труд”.

Емил Димитров в момента е председател на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата. Той е депутат от гражданската квота на ВМРО.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ