Омбудсманът Мая Манолова депозира оставката си като омбудсман в деловодството на Народното събрание. Това стана преди минути.

"Току-що подадох оставката си като омбудсман на Република България. Мотивите са на сайта на институцията и са изпратени на всеки от вас.

"Дадох оставка, защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва. Месеци и години бях пощенска кутия за проблемите на хората, но все си мисля за тези, на които не успях да помогна. Това ме кара да се чувствам зле и да не спя. Мисля, че няма да бъде честно, ако реша, че успеха на едни каузи и щастието на едни хора може да компенсира нещастието на други", допълни тя.

"От началото срещах присмех – коя е тази и какво зависи от нея. После решиха да помагат заради натиска, а накрая решиха да пречат, защото им пречеше високото доверие на хората, което имах", допълни тя.

"Много хора блокираха работата ми. Стигнаха до там да дискредитират и притесняват семейството ми, за да ме спрат, но това няма да стане. Това само ме мотивира", отсече Манолова.

"Не искам да се правя на герой, но това, което смятам да направя е да си отвоюваме столицата на България обратно, защото всички погледи са насочени към София, защото промените винаги са тръгвали от тук", допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!