Марешки изплю камъчето с коя партия първо ще разговаря

Ние сме големите победители на тези избори, както беше на президентските. Това смята лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Според него има шанс за разговори между него и Обединените патриоти за бъдеща коалиция, които да се съюзят евентуално с победителя. Той каза, че е по-вероятно управление в дясно, като се има предвид волята на избирателя и победата на ГЕРБ.

Марешки каза, че има условия, които ще постави, ако някой поиска подкрепата му за бъдещето правителство. На този етап обаче разговори не са водени, а Марешки изчаква да види дали със сигурност влиза в парламента. Резултатът към момента му е 4,1%.

"За нас вливането в парламента не е на всяка цена. Не ние държим химикалката, чакаме до последно, но мисля, че по скоро сме вътре в парламента", коментира бизнесменът пред Нова телевизия. Марешки обясни, че има предвид, че този, който брои на края казва резултатът. В същото време той се оплака от черен пиар и фалшификации, плюс купуване на гласове. Заяви, че е имало и много нападки срещу неговата формация.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ