Марио Николов: Станишев посети моя фабрика, няма нищо уличаващо

Бизнесменът Марио Николов от няколко дни се опитва да се срещне с прокуратурата във връзка с документите, внесени от ГЕРБ, за които твърди, че се уличаващи за финансирането на БСП, защото парите са от фирми, разследвани за измами с еврофондове. Вярно е, че има няколко дарения на служители на моя компания на БСП, но те са направени доста преди предишните парламентарни избори, заяви Николов по бТВ тази сутрин.

Той обясни още, че е по време на предизборната кампания през 2005 г. лидерът на БСП Сергей Станишев е бил на посещение в птицекланицата в село Чубра, която е негова собственост. Бях много изненадан, когато от колата слезе Станишев в едно затънтено село, но все пак беше предизборна обиколка, а там работят 150 човека, каза бизнесменът. Той добави, че е имало оператор, който е снимал срещата, но това е било за фирмен архив. Няма нищо уличаващо, беше посещение в работно време, имаше и обяд, но той не беше на четири очи, а менюто беше гъши дроб, поясни още той.
Според Николов по време на обиск в жилището му през февруари 2007 г. е бил взет дискът със записа от посещението на Станишев. Въпреки това той не е описан в протоколите на ГДБОП. Явно на някой му се е сторил интересен и заради това го е взел, коментира Николов. Той изключи възможността тогавашният директор на ГДБОП и настоящ член на ГЕРБ Ваньо Танов да има нещо общо със случая.
От своя страна Танов коментира, че е много трудно да не бъде описано нещо по време на обиск, но не и невъзможно. Той уточни, че не знае дали документите, предадени на прокуратурата от ГЕРБ са минали през ГДБОП или не.
Относно ДАНС, Танов посочи, че според него още от самото начало агенцията е направена неправилно като структура,, ще има сериозни проблеми оттук нататък./БЛИЦ