Имахме един невидим опонент, който не пропускаше да преналее гласове към партията, която го издигна за кандидат. Това е първа негова загуба и втора на неговия ментор. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ водачът на листата на партията Мария Габриел.


Мария Габриел, Лиляна Павлова, Ева Майдел и Андрей Ковачев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Първа реакция от БСП след шокиращите данни на социолозите! 


„Зад всяка своя дума заставам с работата си и това показахме целия отбор в тази кампания. Борисов каза, че има един ден за прошка. Искам да благодаря на всички българи, които днес ни я дадоха”, каза още Габриел.

Извънредна новина, свързана с Борисов и ГЕРБ 

Тя благодари на колегите си от СДС и на техните структури, както и на десните формации, с които ГЕРБ е имала споразумение за тези избори.

„Искам да благодаря на участниците в тези евроизбори, които не се поддадоха на антикампанията. Показахме, че в България не вярваме на фалш, че можеш да получиш подкрепа в следствие конкретни резултати, не фалшиви новини.

Кампанията ни беше положителна. От утре кампанията ни означава обединени да отстояваме България такава, каквато искаме да я видим, каквато ние сме я градили от ГЕРБ и СДС”, заяви тя.


Мария Габриел и Лиляна Павлова, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Българите показаха, че не можеш да правиш кампания с фалшиви новини и нереалистични обещания”, подчерта Габриел.

„Ще бъде направен анализ с изводи и той ще бъде представен от лидера Борисов. Да си дадем време до вторник. Да получим отговорите от този, който единствен ги има”, призова водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ