Мария Капон обяви, че ИМВ и ИТН са получили първа подкрепа от БСП и ДПС срещу ГЕРБ

На техническата сбирка присъстваха представители на всички партии. От "Има такъв народ" бе Тошко Йорданов, разкри новата депутатка

Идвам от техническа сбирка, на която трябваше да видим как ще мине първият ден на новия парламент и бяха взети няколко решения. На нея присъстваха представители на всички партии. От "Има такъв народ" бе Тошко Йорданов.

Това заяви в ефира на "Лице в лице" Мария Капон от листата на "Изправи се! Мутри вън!". 

"От "Има такъв народ" имаше предложение заседанията да се водят в Народното събрание, където пише "Съединението прави силата". Днес бяха консултации и първото заседание ще се проведе там, където народните представители ще се закълнат", каза Капон. 

"Всички други парламентарни групи искат заседанията вече да се водят в старата сграда. Против бяха само от ГЕРБ", обясни тя и добави, че това все пак ще се гласува. 


"Има достатъчно разум и парламентаризмът ще спечели. В партийния дом ще си има кабинети и салони, които ще се използват. Може да заседават комисии и други", обясни Капон. 

Тя коментира и скандала между адв. Николай Хаджигенов и Мая Манолова: 

"Консенсусът днес например също дойде с подкрепата на ДПС и БСП. Това само ще ви кажа", заяви Капон и отрече все още да има напрежение в "Изправи се! Мутри вън". 

"Неформалните разговори с господин Трифонов си остават неформални. В момента цялата отговорност е на колегите от "Има такъв народ". Това, което аз видях в тази кампания, показва, че това са хора с интересна биография. Тяхното решение ще е ключово", смята Капон и добави, че от "Изправи се! Мутри вън" ще излъчат група, която официално ще преговаря.