Мария Захарова: Русия не спира диалога със САЩ

Ще градим отношения с тях въз основа на практическите стъпки на Вашингтон, заяви представителят на руското външно министерство

Москва. Русия не спира диалога си със САЩ и ще изгражда отношения с тях въз основа на практическите стъпки на Вашингтон. Това заяви във вторник официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала „Соловьов на живо“, предават чуждестранни медии, цитирани от focus-news.net

„Ще изходим от практическите стъпки на американската страна“, каза тя, коментирайки информацията за назначаването на нов специален представител на Държавния департамент по енергетиката. Според Захарова САЩ неведнъж са правили много изявления, които „останаха само на думи“.

Дипломатът подчерта, че Москва поддържа контакти с Вашингтон и никога не е затваряла вратата за диалог. „Ние отговаряме на онези недружелюбни действия, които САЩ предприемат срещу нашата страна. Но в същото време ние винаги реагираме конструктивно. Ще изходим от реалността“, добави Захарова.

В понеделник новинарският портал Axios съобщи, позовавайки се на източници, че американският президент Джо Байдън е назначил Амос Хохщайн, противник на проекта „Северен поток 2“, за специален представител на Държавния департамент по въпросите за енергетиката.