Емилия Масларова стоически издържа близо час на мразовито въздушно течение в Ловеч тази вечер заради премиерата на шоу в нейна чест. Преди това министърката на труда и социалната политика се отби в местното Защитено жилище за младежи с умствени и физически увреждания. Там тя бе дарена с икона от даровития иконописец и обитател на дома Илия Рангелов.
В отговор Масларова бу обеща да подреди експозиция от негови иконографски ликове в парламента. По-късно тя разгледа музейната сбирка "Минерали и минерални сувенири", а в 19,30 ч застана с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев насред огромния пешеходен мост над р. Осъм, откъдето изгледа аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина", подобие на светлинното шоу на хълма Царевец.
През цялото време на уникалната постановка, за чието осъществяване са вложени над 180 бона по програма "Красива България" и от социалното министерство, мразовито въздушно течение обдухваше откъм Балкана министърката.
"За по-малко от три години от нас са дадени 500 000 лв., за да стане Ловеч по-красив и привлекателен за туристите. Отделно градът успя да усвои над 1,5 млн.лв. средства от програма ФАР и предпресъединителни фондове. Пожелавам ви да печелите нови проекти, за да направите още по-атрактивен и примамлив като туристическа дистинация Ловеч", пожела Масларова на кмета Минчо Казанджиев. /Гергана Димитрова, БЛИЦ