Големите партии тикат страната към правителствена криза, затова предложихме решение, а именно служебният кабинет да стане редовен.

Служебните министри се ползват с доверие сред гражданите и свършиха работата си по добър начин. Предложението ни обаче подейства като топлинен удар на бившия премиер и вдигна градусите. Това заяви председателят на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по време на извънреден брифинг пред медиите. 

Илияна Йотова отхвърли хитрия план на Манолова да прецака кабинета на Слави

"Не е ясно защо Борисов се страхува толкова от служебния кабинет. Като на човек, който очевидно не разбира от парламентаризъм, да му обясним, че той и неговата партия и всички други имат три възможности - да подкрепят кабинет на Слави, да подкрепят кабинет на друга партия и третото е служебният кабинет да стане редовен. Ние няма да подкрепим кабинет от ГЕРБ и ДПС", каза още тя. 

"Жалко е за тези, които разглеждат разпределянето на кабинет като разпределяне на порции. Това не е порция. Ние не желаем министерски места, постове и позиции, а управление, което да решава проблемите на нацията", допълни Манолова. 

Манолова измисли с какво правителство да прецака Слави

"Хората искат реформи и ние настояваме след като бъдат окончателно обявени резултатите от ЦИК, президентът да свика час по-скоро парламента, за да свършим истинската работа. Оставяме на големите партии да разпределят постовете, ние сме по работата", обясни тя. 

Та заяви, че ИСМВ не е бягала от отговорност и подкрепа към кабинета на Слави Трифонов.

"Коалицията не е бягала. Ще бъдем в пленарна зала. Имаме въпроси и чакаме отговори и това трябва да се случи публично. Мястото на дебата е в пленарна зала. Ще участваме в този дебат и ще решим, каква е позицията ни. Не сме в телевизионна република, в която някой обявява нещо пред телевизора и друг по отговаря по телевизора", обясни Манолова. 

"Засега няма правителство на Слави. Ще има, когато го внесе в парламента. Когато видим приоритетите и целите, ще зададем въпроси и ще вземем решение спрямо отговорите", завърши тя.