Менда Стоянова разкри какво се случва с управляващата коалиция

Заявка за коалиция няма нито от страна на БСП, нито от наша страна. Не зная защо БСП решиха, че ние искаме подобно нещо. Това заяви председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

„Напоследък БСП прави изявления и внушения, че едва ли не ни отказва да управляваме заедно. По този начин те се стремят да консолидират редиците си вътре. Ние нямаме нужда да управляваме с БСП. Коалицията в момента е достатъчно стабилна. С БСП имаме ценностни различия по много политики”, поясни Стоянова пред БНТ.  

Тя добави, че декларацията, която е била приета на конгреса на ГЕРБ, е била насочена към членовете и симпатизантите на партията - да разберат, че подобно нещо няма.  
 
„Не смятам, че бюджетът е инструментът, чрез който може да се повиши жизненият стандарт на хората. Имаме ръст на приходите, защото има ръст на икономиката. Хората, които работят в реалната икономика, които плащат данъци, са онези, които са в основата на всичко”, каза още Стоянова по повод параметрите, заложени в Бюджет 2018.
 
От думите й стана ясно още, че излишъкът в края на годината в никакъв случай няма да е 2,4 млрд. лв., какъвто бе преди няколко месеца, тъй като в края на годината винаги има разходи, които се разплащат. 

"2017 г. няма да я завършим на излишък, вероятно ще е балансирана някъде около нулата и малко над нулата, като бюджетът за отминаващата година беше планиран на дефицит 1 млрд. и 400 милиона лева. Това означава, че преизпълнението на приходите изцяло ще отиде за намаляване на дефицита - извеждането до 0 или близо до 0", добави тя.