"Това, което знаят всички медии за ареста на кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев, това знам и аз", коментира в студиото на бТВ Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ.

Относно резултата на  евроизборите, Стоянов заяви, че ГЕРБ победи за пореден път БСП и президентските хора, които бяха в листата на БСП и поясни, че партията е победила въпреки двойната кампания на БСП и президента.
"Хората показаха, че ГЕРБ искат да управляват ", каза тя.

Във връзка с твърденията за манипулации и натиск, Менда Стоянова заяви, че това е нормално да се говори от хората, които загубят изборите. "Хората казват - държавата работи добре и това са фактите, икономиката се движи добре, доходите за първото тримесечие на 2019 година расте и то не в държавния сектор, а в частния", каза тя.

На въпрос кой спечели изборите Цветан Цветанов или партия ГЕРБ, Стоянова отговори: "Партия ГЕРБ, правителството, управлението.  Бойко Борисов беше уникален на тези избори, а Цветанов си вършеше работата". "Изборите ги спечели политиката на ГЕРБ", добави тя и поясни: "Иво Христов да си оправи БСП и после да дава оценки".

Във връзка с твърдението, че за Ямбол са хвърлени пари заради изборите, а не са спечелени там от ГЕРБ, Менда Стоянова заяви, че  това е пример за това, че държавата дава пари там, където нужно.

Стоянова коментира още, че ПГ на ГЕРБ е добре и на въпрос може ли  тя да съществува без Цветанов, тя отговори, че незаменими хора няма.
"Цветанов е прекрасен организатор, работещ дълги години за ГЕРБ. Аз не съм човекът, който да дава оценка за Цветанов. Оценката я даде председателят на партията и не е нужно повече да коментирам", заяви тя.
Менда Стоянова разкри също така, че харесва всяка българска естрадна песен и поясни, че любима такава на Веселин Маринов няма, защото не следи така отблизо творчеството му.

На въпрос дали ще има още махнати от ГЕРБ, тя отговори, че ПП ГЕРБ вече не е толкова млада партия. "Вече 10 години сме на власт и мисля, че някои хора вече се поизхабиха, натрупаха рутина. В едно управление винаги е нужно да има млади хора. Не виждам причина в кабинета да има рокади. В ПП ГЕРБ текат анализи кой и по какъв начин се е представил на изборите. Изпълнителна комисия може да вземе определени решения", заяви Стоянова.