Във вчерашния ден Възраждане проведе протест пред сградата на общината в Костинброд, заради инцидент, който се случи наскоро със сина на кандидата за кмет на общината, издигнат от партията на Костадинов – Иван Зарев.

Преди около десетина дни в костинбродското село Петърч, група цигани опитаха да убият с лопати пред погледа на полицията Людмил Зарев – местен животновъд и бивш вратар на футболен клуб „Славия”, който се опита да спаси жена си и двете си деца от нападение на живеещи в селото цигани, след като съпругата му направила забележка на няколко от жените им, които си били вкарали кучетата в детската площадка на селото.

Случаят бе отразен от една от националните телевизии, за него писаха и доста вестници и информационни агенции.
От Възраждане обаче, подозират и политически мотив в цялата история, тъй като нападнатият Людмил Зарев е син на Иван Зарев – кандидат за кмет на община Костинброд, издигнат от партията.

Според тях, ако не в самото нападение, то по отношение на пълното бездействие от страна на полицията и местните власти, може да се търси и някаква форма на умисъл, свързана с факта, че Иван Зарев е най-сериозният опонент на сегашния кмет на Костинброд в изборната надпревара.



Зарев беше и един от водачите на протестите на животновъди в Костинброд през лятото, срещу мерките, които властите се опитаха да приложат във връзка с лъжата, че в България има Африканска чума по свинете.

Тогава Иван Зарев и други животновъди от региона, протестираха пред общината в Костинброд в продължение на дни, успявайки да осуетят неадекватните, според тях разпореждания на кмета на Костинброд – Трайко Младенов, относно избиването на домашните свине в общината.

Кандидатът за кмет на Столична община издигнат от Възраждане – Николай Дренчев, също направи изказване по време на протеста, заявявайки че по време на избори, циганите са най-верният електорат на управляващите, включително изпълнявайки мръсни поръчки като тази.

Според него, точно заради това и не се пипат незаконните им постройки, с които е осеяна София и близките й общини като Костинброд, например. И това, според Николай Дренчев е само един от многото примери за пълната безнаказаност, която се упражнява целенасочено, спрямо мургавия електорат.

В тази връзка той спомена и горенето на гуми и битови отпадъци, които са основният замърсител на въздуха в София през зимата, циганските каруци по улиците, неплащането на местни данъци и такси, както и сметки за комунални услуги и много други.

Дренчев заяви, че когато влезе в кметския кабинет на „Московска” 33, една от първите му задачи ще бъде именно това – да покаже, че в София няма привилегировано население, а законите ще се прилагат спрямо всички, с цялата им строгост.

Кандидатът на Възраждане, също така не пропусна момента да атакува отново столичния кмет Йорданка Фандъкова, заявявайки, че откакто тя е в управлението на общината, вече 14 години, първо като зам.-кмет, а от 2009 г. като кмет, тези проблеми не просто не са се решили, а дори са се задълбочили.

На прицела на Николай Дренчев застана и кандидатът на т.нар. „ВМРО” Ангел Джамбазки, който започна политическата си кариера през 2007 г. като общински съветник от ГЕРБ, а след това се преориентира към Каракачанов.

Според Дренчев, Джамбазки е един от основните виновници за незаконното заселване на цигани от цяла България в София, тъй като бидейки цели 4 години председател на комисията по обществен ред и сигурност в столичния общински съвет, нито веднъж не е повдигнал въпроса с незаконните цигански постройки в крайните квартали.

Напротив, от 2009 г. насам, ВМРО неизменно печели изборите във всички цигански гета в столицата. Кандидатът на Възраждане обвърза с представители на т.нар. „ВМРО” и събитията с циганската престъпност в Костинбродско, които според него имали сериозни имотни интереси в региона.

За пример даде фактът, че Джамбазки, бившият председател на агенцията за българите в чужбина от партията на Каракачанов – Борис Вангелов и организационният секретар на т.нар. „ВМРО” Юлиан Ангелов са придобили с инвеститорски интерес големи поземлени имоти в региона, а циганите са им необходими, за да прочистят българското население от Костинбродско, след което да изкупят земите им на безценица.