Министерството на икономиката и енергетиката изразява своето възмущение от манипулативните изявления на г-н Бойко Борисов, че правителството е подходило повърхностно към безопасността на населението в районите около комбината „Кремиковци”, след съобщението на „Булгаргаз”, че възнамерява да спре подаването на газ към завода. Това се казва в позиция във връзка със ситуацията в "Кремиковци" на Министерство на икономиката и енергетиката.
Припомняме на столичния кмет, че още в деня, в който се появи тази информация, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви пред медиите, че категорично няма да се допусне аварийна ситуация и подаването на природен газ няма да бъде намалено под санитарния минимум. Съвсем логично, вследствие на така изразената позиция на Министерството, от „Булгаргаз” вчера официално съобщиха, че няма да бъде спряно газоподаването. Държавата няма да позволи да бъдат изложени на риск здравето и живота на българските граждани, в случая на столичани, се казва в позицията.
Нелепо и дори цинично е да се спекулира със спокойствието на жителите на община София, като им се внушават опасности и рискове, които съществуват само в съзнанието на хора, чиито лидерски амбиции не подбират средства и поводи, за да извлекат политически дивиденти от всяка ситуация. Всичките аналогии с взривовете в Челопечене и излишното нагнетяване на напрежение по темата „Кремиковци” имат едно име – психически терор спрямо местните хора, провокиран от така добре познатия на всички примитивен популизъм, заключават от МИЕ. /БЛИЦ