Миков: Да не драматизираме случая с разпечатките от депутатски телефони

Не бива да се драматизира случая с разглеждането на телефонни разпечатки на депутати. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков. В момента има регламентация за ползването на тези разпечатки, но въпросът е за контрол и стриктно спазване на реда, според който те се ползват, поясни вътрешният министър.

Според него това, дали разследващият орган се снабдява чрез техническата служба и при искане от мобилния оператор или работодателя, чийто телефон се ползва от негови служители, е въпрос на техника. Министърът допълни, че използването на всякакви следствени мерки трябва да бъде обосновано и да е свързано с предмета на доказване и разследване, независимо дали се използват агентурни сведения или се извършват разпити и експертизи.
По повод разследването на побоя над журналиста Огнян Стефанов министърът на вътрешните работи каза, че са събрани много данни, но свидетелите на побоя все още не желаят да дават информация. Миков присъства на празника на Академията на МВР и тържественото откриване на новата учебна година. /БЛИЦ