Част от промените в МВР целят постигане на по-голяма мобилност. Това каза в Кула министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той уточни, че от началото на годината около 1300 служители са напуснали, били са пенсионирани или уволнени от системата на МВР.

Желание и обща воля за регулярна и откровена комуникация като партньори, това е духът на срещата на вътрешния министър Михаил Миков с директора на ОЛАФ в името на защитата на общите пари от европейските фондове и парите на данъкоплатците, каза Миков. "Подобряването на възможността за разследване на посегателства срещу фондовете в ЕС, е част от подобряване на разследващия капацитет на полицията. Очакванията към нас са едно бързо придвижване на сигналите, изясняване дали има или няма злоупотреба, дали има или няма престъпление и ако има престъпление, то по най-бързия начин да стига до фазата на съда. Другият въпрос, който коментирахме с ОЛАФ, който не е много лесно решим, забавянето на международните полета. Но това е въпрос на решение между отделните страни. Това, което аз поставих пред ОЛАФ е едно голямо желание за съдействие пред отделните страни-членки тогава, когато има международен елемент, поръчките, които трябва да бъдат извържшени от съответните съдебни системи да се извършват приоритетно", каза Миков.
Промените в МВР не са крути мерки, а необходими мерки за укрепване на дисциплината на системата, а и те се изискват и от обществото и от нашите европейски партньори, допълни министър Миков. Информацията е на БНР. /БЛИЦ