Ще има дисциплинарни наказания за извършени нарушения за смъртта на Пламен Куцаров. Това заяви вътрешният министър Михаил Миков в Поморие и поясни, че ще се произнесе във вторник.
Куцаров почина на 21 януари т.г. при конвоя след разпит на детектора на лъжата.  
Според Миков се готвят  съкращения в Областните дирекции на МВР. До края на месеца ще бъде изготвен и план за намаляването на щата, като съкращенията ще стават постепенно. Не става въпрос за съкращаване изведнъж, а постепенно, звено по звено ще се преглеждат, ще се дадат много големи възможности на отделните ръководители, те да преценят с какви сили могат да изпълняват функциите си”, коментира вътрешният министър.
Ще има увеличение на щата на полицейските служители в районите, където криминогенната обстановка е много по-тежка и Бургас е едно от тези места. 
Според него реформите се правят, за да има една по-силна полиция, по-добре мотивирана и по-добре материално осигурена.
„Все още няма подадени оставки от полицейските служители, които по време на протестите хвърлиха пагоните си, но когато се говори за чест трябва да се постъпва достойно”, заяви още министър Миков.
В следобедните часове днес той ще връчи ключовете на 21 нови автомобила за подмяна на автомобилния парк на пограничните районни управления. /БЛИЦ