Министърът на вътрешните работи Михаил Миков нито потвърди, нито отрече в събота да е даван подкуп за отвлечения бизнесмен Киро Киров. На въпрос дали полицаите са били пасивни наблюдатели в събота, министърът отвърна, че до приключването на този случай не е здравословно да се коментира.

Според него от доста места изтича информация до медиите, като тя е и вярна и невярна. По този повод Миков каза, че служителите на министерството трябва да имат по-голяма хигиена към собственото си поведение, за да може да ги уважа повече обществото и да бъде по-ефективна работата в борбата с престъпността. Мерките за сигурността на информацията ще са строги с цената на много санкции, увери Миков. Той апелира към изкушилите се  бивши служители на МВР, политици и други разбирачи, които дават информация да имат повече отговорност при излизането си пред медиите. По отношение на твърденията на столичният  кмет  Бойко Борисов, че в МВР има замесени с групата за отвличане, Миков отвърна с поговорката: "Който твърди, той доказва". "Г-н Борисов може би е добре да се замисли за проблемите, които има да решава в Столична община, защото неговите политически коментари за миналото на МВР не могат да попаднат под въпроса. А той какво направи, когато беше там", попита Миков.

Днес министърът на вътрешните работи участва в обновлението на автомобилния парк на МВР като връчи ключовете на четири "Фолксваген Кравтър" , 10 микробуса "Фолксваген", 15 "Лада Нива" и други 10 "Шкода-Октавия", които ще се ползват от ръководителите на полицейски управления. 90% от парка на МВР е вече обновен след последното предаване на ключове. Миков заяви, че ще се обновяват и компютрите на разследващите полицаи и тежките дирекции. Той все пак призна, че МВР трябва да се съобразява с икономическите фактори на страната.
Милан Николов, БЛИЦ