Министърът на вътрешните работи Михаил Миков изрично отказа да коментира цифри относно разпечатките за телефонни разговори и трафик, които МВР е използвала за една година. По-рано днес депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обвини министърът, че е нарушавал Конституцията след като не се допитвал до съда за тези разпечатки.

"Няма да коментирам такива данни.Те не трябва да бъдат предавани за коментар в медиите, не знам кой ги е огласил", попита с ирония Михаил Миков, който твърди, че изобщо не е говорил за подобни неща.
Минчо Спасов, председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, потвърди пред журналисти след завършването на заседанието, че министърът на вътрешните работи е казал цифрата от 330 000 разпечатки за една година, като той поясни, че ставало дума за около 40 000 отделни субекта. Комисията не е задала въпрос на Михаил Миков дали е имало резултат от тези действия. По-голямата част от тези разпечатки са се ползвали без съдебно решение, каза Минчо Спасов. На днешното заседание вътрешната комисия запознала министърът с точките в закона като изразила надежди те да се спазват. Комисията приема за недопустими изказвания от рода, че решения на властта са блокирали работата на МВР. Промените в закона за електронните съобщения ще могат да бъдат извършени едва през следващият парламентарен сезон, категоричен бе Минчо Спасов. Вътрешната комисия ще сезира главният прокурор с искане за тълкуване от съда достъпа на министрите до класифицирана информация.
Милан Николов, БЛИЦ