Всички участници в управлението носят отговорност за успехите и неуспехите на България. Това заяви заместник – председателят на НДСВ Милен Велчев пред БНТ.
Той добави, че жълтата партия ще настоява по време на изнесеното заседание на кабинета в събота и неделя, първа точка да бъде приемането на една обща позиция на тройната коалиция по доклада на Европейската комисия и мерките, които ще бъдат предприети за преодоляване на критиките в него.
Велчев коментира, че не може да се съгласи с твърдението на БСП, че България е изкупителна жертва на процеси, които текат вътре в Европейския съюз. Това е вредно твърдение и подобно отношение към критиките от Брюксел почти дава гаранции, че подобни забележки ще продължат, защото от ЕС няма да видят политическа воля за промени, обясни Милен Велчев.
По думите му в сферите, които се нуждаят от корекции ще има такива. Ще настояваме за реална политическа отговорност, каза той.
Окончателното решение как ще гласува НДСВ на вота на недоверие все още не е взето, обясни Велчев. Той уточни, че според него колкото и да са сурови критиките в доклада на ЕК, от тях не бива да произтича падането на правителството.
Настроенията сред симпатизантите на НДСВ да се излезе от коалицията не са тайна, но хората, които останаха лоялни към партията са достатъчно отговорни, за да си дават сметка, че такива действия, които галят първичните чувства на симпатизантите, не винаги са от полза за България, коментира още Милен Велчев. /БЛИЦ