Милен Велчев посочи ще бъдат ли марионетки министрите на Слави

Държавата няма нужда от държавна банка, а ползите за бизнеса са по-малки от риска за средствата на данъкоплатците

Представените личности от проектокабинета на Слави Трифонов са успешни професионалисти, които нямат нужда да са марионетки.

Трифонов отговори достатъчно убедително, че колкото може да се търси сянката на НДСВ в ИТН, толкова може и на ОДС в други партии. Това заяви пред БНТ бившият финансов министър Милен Велчев. 

"Държавата няма нужда от държавна банка, а ползите за бизнеса са по-малки от риска за средствата на данъкоплатците. Държавата е по-добре да остави банкирането на професионалистите от частния сектор", каза Велчев относно ББР и допълни: Надявам се, че електронното управление дава възможности за кандидатстване за кредит", допълни още той.

"Има такъв народ" може би ще се наложи да подходят по-конструктивно", разкри Велчев.

"Актуализацията на бюджета е важна – следващото НС трябва да докаже, че нови разходи са законосъобразни", коментира бившият финансов министър.

"Нови избори няма да повлияят добре на финансите на държавата. Инвеститорите са замръзнали и чакат да чуят, че няма да има лоши практики от миналото. Инвеститорите също чакат правителство, а нови избори ще ги забавят с още месеци. Не можем да си го позволим, при положение, че пандемията още не си е отишла", завърши Милен Велчев.