Аз от медиите разбрах за този високопоставен партиен лидер, който се проверява от НАП. Нямам информация каква проверка прави НАП. Но имаше преди време един сигнал за имотното състояние на Ахмед Доган, внесен от Иван Костов, ако се не лъжа. Тогава поставих принципно въпроса, че не само Ахмед Доган и Иван Костов и всички останали 240 депутати трябва да бъдат проверени и това го има в стенограмите на Комисията за борба с корупцията. За съжаление този подход не се прие от моите колеги. Това заяви за БЛИЦ заместник-председателят на парламентарната Комисия за корупция Минчо Христов по повод на публикация, че НАП прави ревизия за имотите на много важен лидер, като е установила, че проверяваният не е подавал декларация в НАП 4 години от 1999 г. до 2002 г.
Моята принципна позиция е, че всички 240 депутати, министри и всички магистрати трябва да бъдат проверени техните имуществени декларации и да бъдат сравнени с реалната ситуация. Дали са "забравили" да обявят нещо. Това ще бъде значителна стъпка за борба с корупцията. Когато в комисията за борба с корупцията се разглеждаше този въпрос, аз им казах, че не трябва да се подхожда на парче към проблема към този или онзи независимо дали е Доган, Костов, Сидеров, Станишев, допълни Христов.
Според него това се прави във всички развити държави и там корупцията е на много по-ниско ниво отколкото в България. Нещо повече аз предложих миналата седмица на парламента да се  въведе така наречената проверка за лоялност, което означава българските депутати, министри и магистрати да бъдат съблазнявани от специалните служби, конкретно говоря за ДАНС, и това да става с подкупи, защото сега има едно такова абсурдно положение, че този който предлага подкуп носи същата отговорност, както и този, който получава. Специално за висшите държавни лица можеше да се реши законово този проблем, за съжаление нито една партия в парламента не ме подкрепи и от опозиция и от управляващи. Сами може да си отговорите защо, коментира Христов. Той каза още, че България е на челно място по корупция в ЕС. Просто ние трябва да дадем пример с нас, да дадем възможност на службите да се занимават с нас. Като пример ще ви дам САЩ, където миналата седмица хванаха един сенатор от Пуерто Рико за взимане на подкупи, но там действа именно проверката за лоялност, за която говоря. Аз ще продължавам да поставям въпроса, както поставих два пъти въпроса и за премахване на депутатския имунитет. Два пъти го внасях когато се променяше Конституцията.  Това само по себе си отговаря на въпроса защо сме на този хал и трябва да заостри вниманието на медиите защо едни хора говорят, че са против депутатския имунитет, а всъщност в парламента гласуват точно обратното, заключи Христов.
Калина Петрова, БЛИЦ