Тревожен е фактът, че корупцията отново започва да нараства, смята депутатът от НДСВ Минчо Спасов.
Най-ниско е било нивото на даване на подкупи по време на управлението на НДСВ, а сега отново започва да се покачва този индекс, показва проучване на Алфа рисърч и на Центъра за изследване на демокрацията, обясни той по бТВ тази сутрин.
Спасов коментира, че е умерен оптимист по отношение на борбата с корупцията и организираната престъпност. Важното е съдът да действа бързо и обективно, смята той.
От своя страна път Йордан Бакалов от ОДС коментира, че преди всеки доклад на Европейската комисия се правят показни акции на службите. Когато видим хора като братя Галеви и Златко Баретата с осъдителни присъди и зад решетките, ще кажем, че е свършена работа, но истина е, че те отново ще си карат лъскавите лимузини след доклада от Брюксел, каза той.
Според Минчо Спасов не бива позитивният доклад на Европейската комисия, който ще бъде огласен днес, да бъде хапче за сън. Царистът отново разкритикува промените в Закона за конфликт на интереси, които на практика го блокираха. Неадекватна беше позицията на БСП да се правят изменения в закона, той е приет строг, защото проблемът е голям, уточни Спасов. /БЛИЦ