Минчо Спасов моли Станишев да ограничи командировките на Миков

Министърът на вътрешните работи да изготви конкретна програма за преструктурирането на системата чрез съкращаване на цели звена или части от тях. Това заяви днес пред журналисти след срещата си с представители на синдикални организации в МВР председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов.

Той допълни, че ще предложи министърът на вътрешните работи да изготви единен държавен стандарт за полицейските униформи по аналогия на уредбата на тази материя в българската армия.

Освен тези ангажименти, които поех пред синдикалистите, набелязах и още два. Ще помоля министър-председателя да ограничи командировките на министър Миков в оставащия период до края на мандата. Моите наблюдения сочат, че проблемите на МВР не засягат външнополитическата му дейност, а тази вътре в страната, подчерта депутатът от НДСВ. Също така ще изпратя писмо до министъра да предостави в комисията списък на имотите на МВР с отпаднала необходимост. Ще препоръчаме министерството да се освободи от тях, а с набавения финансов ресурс да покрие разходите по обезщетенията на служителите, които ще бъдат съкратени. На 26 март ще насроча заседание на комисията, а писмото ще изпратя още утре, за да има време министърът да се подготви, завърши Минчо Спасов. /БЛИЦ