Присъствието на Алексей Петров в Държавната агенция "Национална сигурност" е странно, каза председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов пред Дарик радио. Той отказа да уточни какво точно има предвид, но добави, че ако шефът на ДАНС Петко Сертов го е питал, щял да обсъди с него мястото на Петров в агенцията.
Мично Спасов каза също, че комисията в момента обсъжда предложения за промени в правилника на Народното събрание и на комисията, за да не изтича в бъдеще информация оттам, включително тайни сведения. Според него достъп до класифицирана информация трябва да имат съвсем ограничен кръг народни представители. 
Агенция БЛИЦ припомня, че бившата барета Алексей Петров беше назначен като съветник към кабинета на председателя на ДАНС Петко Сертов, след като беше осветен като служител под прикритие. В края на март т.г. бившият вътрешен министър Румен Петков освети Алексей Петров, като заяви, че той е бил на срещата му с братя Галеви от Дупница. В разговор с депутати от вътрешната парламентарна комисия Сертов наскоро заяви, че имал "известни резерви" към бившата барета Алексей Петров, но го назначил за съветник към кабинета си, защото било редно да му бъде намерена някаква подходяща работа след осветяването му като служител на прикритие. Според председателя на ДАНС Петров  е "изключително полезен в работата по противодействие на организираната престъпност". /БЛИЦ