Министър Ангелкова разкри цялата истина за апартамента си

Явно сме свидетели на поредните силни чувства на Валери Симеонов, посочи тя

Първо, явно сме свидетели на поредните силни чувства на Валери Симеонов. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг пред медии.

Тя обясни, че апартаментът й е купен през 2008 година и е подарък от родителите й. Те преброили 75 хиляди лева за груб строеж.

"Има всички рискове за купувача и дали ще бъде въведен акт 16 и дали ще го има изобщо този апартамент. Самият г-н Симеонов е казал, че 222 евро е цената на груб строеж за онова време - 2008 година. Всеки човек, който се занимава с недвижими имоти, знае, че когато няма акт за ползване, има риск дали ще бъде завършен и кога. Имам и пазарна оценка, която ще ви предоставя", допълни Ангелкова. 

Тя посочи, че всички данъци на имота са платени и няма нарушения на закона при закупуването му. 

Ангелкова изтъкна, че средствата за жилището в Овча купел са от нейните родители. "Единствената грешка е, че когато през 2011 г. встъпих в държавна длъжност, грешно е попълнена данъчната оценка на жилището", добави тя.

Министърът поясни, че още не е разговаряла с премиера Бойко Борисов. "Не съм разговаряла с господин Борисов, кацам в момента, ще се чуем. За мен е важно да си върша работата, наистина е много жалко, без да има никакви доказателства, да се правят внушения и манипулации, особено в сектор туризъм", завърши тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!