Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който по-рано днес беше отведен за разпит. Аз нямам и такова право. Зам.-министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си. Това каза министърът на екологията Емил Димитров преди блицконтрола в ресорната комисия в парламента, цитиран от "Труд".

Димитров каза, че е разпоредил да се съдейства на разследващите и не пожела да даде повече информация, свързана с акцията днес.

Зам.-министър Живков проговори пред БЛИЦ TV за спецакцията в МОСВ СНИМКИ

Емил Димитров обясни, че контролът, свързан със съхраняването на отпадъци, внесени в страната, се осъществява от регионалните екоинспекции, а не от заместник-министъра.  

"Аз съм работил много добре с този човек. Не мога да искам оставка на никого. Те се назначават и уволняват от премиера на държавата, казва се Бойко Методиев Борисов. Аз назначавам всички от зам.министър надолу. Притеснен съм, защото ще трябва да работя сам, а ще ми е трудно. Разпоредил съм няколко проверки в страната на съответни адреси, които са ми дадени сутринта рано-рано. Изпратили сме хора в цялата страна".

Както БЛИЦ писа по-рано днес заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от сградата на МОСВ в София и отведен за разпит. Досъдебното производство е заради вноса на боклук.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!