И в момента г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с появилите се днес изказвания по негов адрес от страна на бизнесмена Васил Божков.

По думите му става въпрос за поредния богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези.

Опасни връзки! Срещал ли се е Васил Божков с партийна лидерка в най-голямата петролна компания?

"Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза още Горанов.

"Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата, да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", посочи още министърът.

"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите.

"Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Дължат се 700 млн. лв. Ако той, както странно той се изрази, е получил от мен съвет да не плаща за своите дейности, да го докаже. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били като един от най-големите бизнесмени с хазарта.

Пак подчертавам, тези негови твърдения и желания за облекчаване на хазартния бизнес не получиха своята подкрепа. Най-често темите са били свързани с регулацията на рекламата в хазарта и изравняване на режимите на наземния и онлайн хазарта. Не случайно търся аналогия с други обвиняеми, които не застават пред съдебната система", отговори още Горанов.

"Запори се налагат от различни държавни органи, министърът на финансите няма подобни правомощия", заяви финансовият министър. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!