Министър Радев към полицаите: Не разбирам защо протестирате

Знаем, че заплатите трябва да бъдат увеличени, кога и как не можем да се разберем, каза той

Не разбирам защо синдикатите протестират. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод поредния полицейски протест, който ще се проведе довечера.

Той заяви, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година.

Валентин Радев допълни, че утре отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.

Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов припомни, че парламентът е гласувал средства, с които да бъдат платени парите за облекло на полицаите в последните години.

"И ние, политическото ръководство, и те – синдикатите, знаем, че заплатите са ниски и трябва да бъдат увеличени. Кога и как не можем да се разберем. Те искат веднага, аз им казвам, че сега няма как да стане и това ще стане вероятно след Нова година", каза вътрешният министър Валентин Радев. 

Министърът на вътрешните работи добави, че бюджетът на държавата се изработва есента. "Как да стане в момента? Те на този въпрос казват: Това нас не ни интересува, искаме веднага, и сега, и днес", посочи Валентин Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Канал 3