Няма нова информация за състоянието на първородния син на Симеон Сакскобургготски княз Кардам. Това заяви личният прессекретар на бившия премиер Галя Дичева, предаде репортер на БЛИЦ.
Дичева добави, че пожелание на близките на Кардам и на съпругата му Мириам болницата "12 октомври", в която е настанен пострадалият няма да дава ежедневно комюнике за състоянието му, а ще представя информация само когато има някакво развитие.
Молебен за здравето на царския син беше отслужен днес в църквата "Св. Седмочисленици" в София по инициатива на депутатите от НДСВ и на представителите на партията в изпълнителната власт. За възстановяването на княз Кардам свещ запалиха министърът на държавната администрация Николай Василев, заместник - министрите на финансите Димитър Ивановски, на земеделието Димитър Пейчев, на регионалното развитие Калин Рогачев. В църквата дойдоха и депутатите Олимпи Кътев, Деница Димитрова, Андрей Баташов, Коста Цонев и Христина Христова. Сред присъстващите бяха и служители на централата на партия, симпатизанти, хора, съпричастни към нещастието.
“Лично аз си пожелах княз Кардам и съпругата му да се възстановят след тежката катастрофа”, каза Николай Василев. Олимпи Кътев добави, че хората от царската партия имат ежедневна информация за състоянието на сина на техния лидер. Определени хора поддържат контакти със Симеон Сакскобургготски, не може в такъв момент да му се обаждаме всички, отбеляза той.
В ситуации като тази на преден план излиза човещината и съпричастността и хората от цялата страна организират молебени за пострадалите, няма режисирани инициативи на НДСВ, а достатъчно монархисти, които се молят за здравето на царския син, каза още Кътев. /БЛИЦ